keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Virtuaaliviivaistaminen mullistaa toimitustyön

Mediakonserni Eilispäivän kalankääre on kehittänyt käänteentekevän journalistisen innovaation. Yritysrypäs on irtisanonut kaikki työntekijänsä ja jättänyt uutissisällön tuottamisen täysin Journalistiseksi algoritmiksi kutsutun tietokoneohjelmiston tehtäksi.

- Olemme virtaviivaistaneet - vai pitäsikö sanoa virtuaaliviivaistaneet - toimintaamme, tulleet lähemmäksi lukijaa ja panostaneet uuden sukupolven journalismiin. Turhista palkkakustannuksista säästyneet rahat investoimme osinkoihin, jotka varmasti tulevat kehittämään suomalaista journalismia entisestään, Eilispäivän kalankääreen toimitusjohtaja Jorma Pohatta kertoo sulloessaan seteleitä kalsareihinsa.

Journalistiliitossa asiasta ollaan nyreissään. Joukkoirtisanomisten vastatoimena on suunnitteilla äkäinen kolumni ammattijulkaisussa.
- Olisi pitänyt reagoida aiemmin, kun toimituksista alettiin niistää tutkivia journalisteja ja emeritustoimittajia. Nyt on löysät housussa, joten ei voi muuta kuin pelastaa mitä pelastettavissa on. Minä esimerkiksi vohkin toimituksesta lähtiessäni kaksi riisiä paperia sekä toimitalon katolla sijatsevan logon, Taimi-Eerik Iltavuorolainen sanoo.

Eilispäivän kalankääre -mediakonsernin kaikkien uutisvälineiden uusi päätoimitttaja Siru Mikro hymyili leveästi kuultuuan laajasta toimeksiannostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti