tiistai 12. marraskuuta 2013

Aasian taifuuni lopetti suomalaisten valittamisen

Filippiinejä, Thaimaata ja Kiinaa ravistellut Haiyan-taifuuni on tehnyt lopun suomalaisten kansallisajanvietteestä, valittamisesta.
- Koska Aasiassa on juuri nyt niin kurjaa, on sosiaali- ja terveysministeriön suositus, että emme valittaisi pikkuasioista. Tämä Lex Puuhasteluna eduskunnalle esiteltävä lakialoite on suoraa jatkumoa päihdepolitiikalle, presidentin palkka-alelle ja Veltto Virtasen luvalle pitää baskeria sisätiloissa, alivaltiosihteeri Aimo Sairas luettelee.
- Kuten Platon aikoinaan sanoi: vähemmän on enemmän ja niin on laita nytkin, kun projisoimme arkikokemuksemme negaatioita verbaaliseen diskurssiin. Toisin sanoen, vaikka minullakin on nyt aivan järjetön huivi tässä kaulassa roikkumassa, olisi eettisesti tuomittavaa alkaa vittuilla siitä, filosofi Pekka Himanen kommentoi Aasian katastrofia kontra suomalainen kahvipöytäkeskustelu.

Haiyan-taifuunin vaikutukset näkyvät jo suomalaisessa arjessa.
- Aioin juuri nostaa maitoni kuivahtaneesta pullasta, jonka ostin huoltamon eilisiä-korista, mutta koska Filippiineillä ei varmasti ole pullaa juuri nyt ensinkään, ripottelenkin sen sijaan tuhkaa ylleni, joka jäi jäljelle kun poltin solidaarisuuden hengessä sen pullan, Jaakkima Nyreä sanoo rovaniemeläisellä huoltoasemalla.
- Olin juuri voivottelemassa synkistä ilmoista ja voi kun se talvi jo tulisi, mutta kollegat olivat valppaina ja heittivät minut ulos työpaikan kahvipöytäkeskustelusta. Nyt ei parane kitistä syöpää pienemmistä asioista, Valpuri Kyttääjä kertoi takkia hakiessaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö ennustaa pikkuasioista ruikuttamisen palautuvan normaalitasolle siinä vaiheessa, kun Aasian katastrofi katoaa otsikoista.
- Joulu on vuoden stressaavinta aikaa ja voi olla kansanterveydelle kohtalokasta, jos ei päästä valittamaan surkeista pikkujoulujärjestelyistä ja siitä kuinka joulukuvaelmasta kiellettiin taas enkelit jossain päin Suomea. Jos humanitäärinen hätä jostain syystä viipyy median huomion keskipisteessä, Jone Nikula on luvannut olla ilkeä Idols-finalistille. Siitä luulisi irtoavan kohun jos toisenkin, alivaltiosihteeri Aimo Sairas kertoo.


Synkkä on uusi kiva, koska taifuunit tekevät rujoa tuhoa.
Kuva: publicdomainpictures.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti