perjantai 15. marraskuuta 2013

Johtajat hämmentyneinä: mitä pahaa on ylenpalttisuudessa?

Kuntien eläkevakuutuksen eli Kevan johdossa ei ymmärretä mikä ihmeen haloo työsuhde-avobemarista ja -miljoonakämpästä on noussut.
- Jos mä vertaan näitä etuja kaikkien mun frendien vastaaviin, niin meitsi edustaa alempaa keskitasoa tai jopa proleja. Ilmatieteenlaitoksen johtajallakin on hopeinen työsuhdezeppeliini ja Maaseutuviraston päälliköllä on 28-huoneinen korsu Impivaarassa. Konkurssiasiamiehen toimiston pomolla on 13 Rolexia ja kultaiset etuhampaat, Kevan uusi tj. Merja Ailus ihmettelee sekoitellen luottokorttipakkaa.

Ailus myös muistuttaa, että tässä ei olla lakia rikottu ja hän ei ole erikseen mitään pyytänyt.
- Meilla on assistentit sitä varten, että saatiin siihen Bemariin nahkapenkit ja sporttiratti, Kevan puheenjohtaja Laura Räty huikkaa shampanjalla täytetystä pora-altaasta.
- Käytäntö on, että laitetaan edut het kärkeensä niin isolleen, ettei tarvitse poliittisesti nimitettyjen johtajien kiemurrella pikkuasioiden äärellä, toimittajien niitä kärttäessä, Jyrki Katainen nauraa hohottaa syrjäytyneistä rakennetun pyramidin päältä.

Entä miten tulette toimeen, Merja Ailus, 220 tuhannen euron vuosipalkalla?
- Jos nyt vertaa vaikka samaisessa eläkebisneksessä raatavaan Wahlroosin Nalleen, joka tienasi vajaan kymppimiltsin viime vuonna, niin onhan tässä kirittävää. Palkkaero jumalauta 45-kertainen! Eiks maitolitrakin maksa jotain 25 euroo? Yritä siinä sitten saada fyget riittään, kun pitää edustaa. Ei onnistu ilman avobemarii, laske vaikka ite, Ailus sanoo aidosti tyrmistyneenä siitä, että hänen kuubalainen sikarinsa ei syty, vaikka satasen setelillä kärytti.

Matkailunedistämiskeskuksen ylijohtaja muutti äskettäin Kheopsin pyramidiin. Työsuhdeasunnon tulevan remontin hinnaksi arvioidaan 1,2 miljardia euroa.
Kuva: publicdomainpictures.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti