perjantai 27. joulukuuta 2013

Paikallinen mies keski-ikäistyi joulun aikana

Joulun pyhien aikaan paikallisessa perhekunnassa elettiin merkittävää siirtymää elämänvaiheesta toiseen. Paikallinen mies huomasi kolmen päivän sisätiloissa jumittamisen tehneen hänestä keski-ikäisen.
- Aloin tuttuun tapaan vetelehtiä aattoaamuna television ääressä, mutta jostain syystä en päässytkään enää sohvalta perinteiselle jouluillan ravintolakierrokselle, vaan jatkoin konvehdin mussuttamista ja kehnon viihteen toljottamista kuin noiduttuna, paikallinen mies tuskailee asetellen joululevyä soittimeen.

Joulun vapaat ovat olleet kansan keskuudessa hyväksi havaittu keino määrittää, onko henkilö vielä nuori aikuinen vai lupsakasti keski-ikäinen.
- Vielä viime jouluna Ihmeellinen on elämä aiheutti minulle ihottumaa. Tai sitten se johtui siitä, että olin sammunut kuusen päälle. Mutta joka tapauksessa television joulutarjonta herätti minussa saman reaktion kuin toissaviikkoinen maito. Nyt istun heittämällä kahdeksan tuntia tv:n ääressä, vilttiin kääriytyneenä ja ihastellen kuinka samat loppuunkalutut ohjelmat herättävät minussa nostalgisen lämpimän tunteen. Tulee ihan lapsuuden joulut mieleen, paikallinen mies nyyhkii natustaen riisipuuroa voisilmällä kera pettuleivän.

Paikallisen miehen vanhemmille joulu on ollut iloinen. 15. kauneimpien joululaulujen veisuurupeamaltaan tavoitettu pari on ylpeä poikansa siirtymisestä keski-ikäisyyden pehmeän flanellin syleilyyn.
- Tästä oli merkkejä ilmassa jo toissajouluna, kun perinteiseen tapaan ostimme pojalle Reinot ja hän ei välittömästä sytyttänyt niitä tuleen. Sen sijaan poika viihtyi niissä tapaninpäivään asti, vaikkakin ironiaan vedoten. Mutta nyt on ihanaa kun voidaan katsoa yhdessä Vain elämätä ja Kauniita ja rohkeita. Saadaan istumalihakset hyvän vireeseen ensi joulua varten, kun aletaan katsoa porukalla pyhien tv-tarjontaa. Ja sitä ennen on tietysti itsenäisyyspäivän Linnan juhlat ja Tuntematon, vanhukset ilakoivat.

Keski-ikäistynyt paikallinen mies havaitsi, että Samu-sirkan joulutervehdystä lähetettiin pronssikaudella.
Kuva: Vintage Point

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti