perjantai 6. joulukuuta 2013

Mitä talvisota sinulle merkitsee?

Näin Suomen itsenäisyyspäivänä on hyvä hiljentyä sodan äärelle. Itsenäisyyspäivän sotilasparaati rymistelee tänä vuonna Loimaan ekokylän yli ja hajottaa lopuksi Tampereella presidentin juhlavastaanottoa lievästi häiritsevän kuokkavieraiden kokoontumisen.
- Juicekin jo lauloi, että jos et mene inttiin olet kommari tai hintti. Kyse saattoi olla ironiastakin, mutta näin sinivalkoisena päivänä pitäydyn kiihkoisänmaallisessa tulkinnassa, prikaatinkenraali Einar af Rynnäkköpanssari kertoo.

Kysyimme kansalaisilta mikä talvisodassa on parasta.
- Vuodenajat. Tykkään talvesta ja talvisota osui juuri siihen. On ihanaa kun on pakkasta ja kylmää ja sotilaat jäätyvät poteroihinsa, Kyllikki Nyrkkikyllikki vastaa.
- Näin yrittäjänä olen sitä mieltä, että talvisodassa parasta on se, kun työttömät patistettiin sohvalta hommiin. Sodassa tyhjäntoimittajatkin tekevät jotain tukiensa eteen, ottavat parhaassa tapauksessa kalloonsa yrittäjälle tarkoitetun luodin, Aabraham Narsisti sanoo.
- Talvisota? Lol. Eiks se ollu joku leffa? Ihan kehari pätkä. Jengi vois ottaa mallii Expendablesista et mite äksönii tehää, Zakiksi esittäytyvä, vielä armeijaa käymätön nuori kuvailee.

Talvi, tuo vuodenajoista sotaisin.
Kuva: publicdomainpictures.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti