maanantai 20. tammikuuta 2014

Valtiomiestason huumekommentti portti kovempiin huumekeskusteluihin

Internetin keskustelupalstoilla on riehuttu pilvessä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentin Barack Obama totesi New Yorker -lehden haastattelussa, että kannabis ei ole hänen mielestään sen vaarallisempaa kuin alkoholi.
Terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuslaitos THL varoittaakin liiallisesta huumepoliittisesta inttämisestä verkkofoorumeilla.
- Nasakka poliitikon kommentti huumehista onpi portti raskaampaan nettipalstapössyttelyyn. Siellä sitten ringissä siteerataan Wikipediaa kannabiksen vaaroista ja esitellään tilastoja Hollannin rikostilastoista, pelkäksi Joneksi esittäytyvä THL:n yli-intendentti varoittaa vesipiippuaan sytytellen.

THL:ssä on keskitytty viime vuosina niin ankarasti kannabiksen haittavaikutusten tutkimiseen, että ohjeistus muista huumeista, kuten internetin keskustelupalstoilla vänkäämisestä, on jäänyt vähemmälle.
- Otakko... ai ei nyt? Okei, no siis... foorumeilla jankkaaminen johtaa pahimmillaan loogis-rationaalisen päättelyketjun dissosiaatioon. Keskustelija alkaa losottaa asiaankuulumattomia, kertoa esimerkiksi kesken päihdekeskustelun, että kotikalja on paras janojuoma. Joissakin tapauksissa henkilö alkaa pitää tutkimuksia ja faktoja parempina perusteluina esimerkiksi heittoa "kaikkihan sen tietää, että...". Ääriesimerkeissä horinaan liittyy uskonnollista hurmosta sekä Hitler-kortin käyttöä, Jone jatkaa silmät sirrillään savua puhallellen.

Toistuvast typerien nettikommenttien hallussapidosta 30 vuodeksi vankilaan tuomittu Aatami O. Populisti pitää presidentti Obaman kommenttia vastuuttomana ja vaatii tämän välitöntä eroa.
- Huumeheet ovat saatanasta päin vastoin kuin suomalainen perinnejuoma viuna. Huumehörhöt ne vasta pelottavia ovat, tappavat raiskaten ja ryöstäen kaiken mikä liikkuu. Päinvastoin kuin kansallisromanttisesti minulle erektiota aiheuttavat metsien miehet sekä muut puliukot, jotka symboloivat suomalaisen miehen padottua vihaa ja epäonnistumisen pelkoa, joka hukutetaan etanoliin, jotta pystyy yönsä nukkumaan. Mutta minä en viinaa juo, enkä hassista enkä muitakaan amfetamameja, joten ne kaikki voi kieltää. Tähän loppuun Raamatusta jaetta Hesekielin ilmestyksestä pykälästä ja momentista kuusi, että jaloviinapeura tuli Jerusalemiin ja hiiop hiiop Hitler on Obama, Populisti kommentoi pehmustetusta huoneestaan.

- Sup homie, u still got some o that weed yo, presidentti Obama kysyi New Yorkerin haastattelussa. 
Kuva: en.wikipedia.org.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti