torstai 30. tammikuuta 2014

Tipaton tammikuu on kasvattanut hammaslääkärijonoja

Viime vuosina suomalaiset villinnyt tipaton tammikuu on aiheuttanut kävijäpiikin hammaslääkäreissä. Viinahampaan kolotuksen vuoksi klinikoille hakeutuneet pakkoselvistelijät ovat aiheuttaneet myös järjestyshäiriöitä.
- Ne peijakkaat haluavat hengittää litratolkulla ilokaasua ennen kuin on edes suostuttu suuta avaamaan, hammaslääkäri Arthur Lemming Ilomantsin suu- ja sorkkapolilta kertoo.

Tipaton tammikuu on koettu raskaana myös Alkoissa.
- Me ollaan tintattu viinaa kaksin käsin täällä asiakkaiden puolesta. Jos alkoholin kulutus laskee, Alkon myynti ja sitä kautta tulos laskee. Se tietää potkuja toimitusjohtajalle. Pomo ilmoitti, että jos hän lähtee niin me kaikki lähdetään, joten kippis perkele ja sassiin, Alkon puotipuksu Ernesti Viinimaitokauppoihin valittelee.

Raittiusliitossa ollaan sen sijaan iloisia.
- Mikään ei saata ihmistä kaidalle, hipattomalle ja takakireälle polulle kohti taivasta, jossa viinaa ei juoda senkään vertaa, kuin tällainen keinotekoinen kalenterijakso ilman tärpättiä. Helmikuussa toki tulvaportit aukeavat, mutta kun syntinen saa kokea edes kuukauden verran kotona istumisen iloja, niin siinä unohtuvatpi kreisibailaaminen ja muut tarinat joista legendat on tehty - legendat kuten kylmän vuoristopuron raikas vesi, hedelmäisen pirskahtelevaa aromia loihtiva humala, juurevan maan kullankeltaisesta viljasta tehty mallas ja se viimeinen hippunen taikaa, jota on hiiva, tuo sienistä jaloin... tota, maistusko kellekään tuoppi, Raittiusliiton pääsihteeri Hector kysyy.

Vielä kaksi päivää ja tämänkin lasin saa "sääntöjen" mukaan täyttää.
Kuva: publicdomainpictures.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti