keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Tiedotusvälineet saivat kuristusotteen tiedotusvälineistä

Valtakunnan media on hätää kärsimässä ja tähän suurimmaksi syyksi nähdään arvonlisävero sekä julkisrahoitteinen, pelkurimaisesti indeksiin sidotulla budjetilla operoiva Yleisradio. Tuoreinta viikatteen heilahdusta todistettiin Pääkaupungin Isossa Lehdessä.
- Ihan hirmuista ääntä piti. Swooossshh. Tähän tapaan, Pääkaupungin Ison Lehden pääluottamusmies Reima Kädetön kuvailee kohtalokkaita tapahtumia.

Pääkaupungin Ison Lehden päätoimittaja Jaakkima Hallituksen-Juoksupoika valittelee synkkää tilannetta.
- Konsernin viisas strategia oli lähteä valloittamaan ulkomaisia mediamarkkinoita. Nyt kun näistä jostain käsittämättömästä syystä tuli takkiin satoja miljoonia, on paras tapa reagoida kiperässä tilanteessa rampauttamalla kotimaisia tuotteita oikein kunnolla. Pistetään toimituksesta viidennes pihalle, niin eiköhän lähivuosia taas piisaa miljoonia osinkojen maksuun, Hallituksen-Juoksupoika huikkaa Antti Herlinin povitaskusta.

Journalistiliitossa ollaan huolissaan viestintäalan ahdingosta.
- Kyllä tässä nyt on tehty emämunaus, että on ulotettu liiketoiminnan lainalaisuudet viestintäalalle. Arvonlisävero on ihan saatanasta. Ei tämmöisiä muissa maissa ja muilla aloilla harrastettuja itsestäänselvyyksiä voi ulottaa media-alalle, ilman että tähtitieteelliset liikevoittoprosentit kärsivät, liiton puheenjohtaja Urpo Turpo kommentoi Antti Herlinin liivintaskusta.
- Vuosikymmeniä mediataloista ulos maksetuilla miljoonilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Kyllä tämä yhdeksän prosentin vero on ihan pääsyyllinen. Ei tämmöiseen voi varautua. Ai niin, Yle on myös syypää. Ylen syytä on se, että ei voida enää sadan miljoonan osinkoja maksaa Pääkaupungin Isossa Lehdessä ja ulkomaiden valloitus meni pieleen. Nyt sitten irtisanotaan, niin että, onko kivaa, hä?, puheenjohtaja Turpo lisää.

Media-alalla menee ihan ältsyn huonosti, tämä graafi sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti