torstai 27. maaliskuuta 2014

Lobbauksen maailmanennätys Suomeen

- Kerrassaan merkillinen sattuma, Journalistiliiton puheenjohtaja Urpo Turpo myöntelee naamaa näkkärille imien.
- Uskomaton löppi, tähtitieteellisen epätodennäköistä, Sanomalehtien liiton puheenjohtaja Iivo Sijoittaja levittelee käsiään myhäillen.
- Katos vaan, mielenkiintoista, miten lie näin jännästi käynyt, pääministeri Jykä Katainen kakoo huuliaan yhteen vimmatusti puristaen.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama selvitysmies Tuomas Harpf esitti äskettäin 30 miljoonan euron mediatukea ja jotenkin hirmu jännästi tulevaan valtionbudjettiin on tiensä löytänyt 30 miljoonan innovaatiotuki medialle.
- Tämän tehokkaampaan lobbaukseen eivät pysty edes Lobbaussaarten kuolemattomat lobbaajat, jotka sentään temmataan äitiensä rinnoilta kolmen vuoden herkässä iässä ja sijoitetaan spartalaista kuria noudattaville lobbausleireille, mediatutkija Kalevi Kaleva Kalavale hämmästelee.

- Tällä tuetaan media-alan työllisyyttä mukavasti, Iivo Sijoittaja hykertelee.
- Kun saadaan osingot rahoitettua verorahoilla.. korjaan, innovaatiotuella, niin ei tarvitse potkia sen takia väkeä ulos, hän jatkaa henkseleitään paukutellen.
- Minä kun luulin, että innovaatio tarkoittaa jotain uutta, ehken jopa vallankumouksellista, freelance-toimittajien edushenkilö Juulia Urkkija protestoi.
- Uuttahan se tässä syöksykierteessä on, että joku saa pitää työpaikkansa, Sijoittaja muistuttaa.

Mediatukea näin tiukalla aikataululla tulevaan budjettiin ujuttanut lobbari oli suorituksensa jälkeen uupunut.
Kuva: retronaut.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti