tiistai 1. huhtikuuta 2014

Media vedättää tänään kerrankin tarkoituksella

Tänään on aprillipäivä, se piinallinen ajankohta vuodesta, jolloin kaikki oman elämänsä koomikot ja muut rasittavat tyypit ovat liikkeellä pilailemassa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös uutisportaan spedepasaset ovat pistäneet hah-hah-hassunhauskimmat peliin ja lehdestä saattaa löytyä juttu, joka on ihan tarkoituksella hölypölyä.
- Tämä on virkistävä päivä median hektisessä vuodenkierrossa, missä uutisointi on normaalisti täynnään kiireestä ja epäpätevyydestä johtuvia virheitä. Saadaan kerrankin esittää, että meillä olisi ihan oikeitakin skuuppeja ja päräyttäviä uutisia, maakunnallisen päivälehden uutispäällikkö Saara Naaras kertoo.

Normaaleina aprillipäivinä eli ei- huhtikuun ensimmäisinä lukijoiden vedättämiseen kuuluvat muun muassa katso kuvat -nettijutut, kysymysotsikolla varustetut uutiset sekä ulkomaan kielestä käännetty materiaali.
- Mediatalot tykkäävät myös tehdä aprillipilan jokaisista yt-neuvotteluista, missä laadun ja määrän heikentäminen esitetään uudistumisena. Aprillipilojen kermaa ovat päätoimittajien ja mediakonsernien toimitusjohtajien juhlapuheet, jotka erkanivat todellisuudesta jo 1990-luvun alkuvuosina, mediatutkija Gerhard Lausuntoautomaatti pohtii.
- Oma lukunsa ovat nämä parodia-uutissivustot, jotka eivät osaa tehdä muuta kuin vale-uutisia ja väittävät sitä satiiriksi. Aivan kun netti ei olisi jo muutoinkin täynnä potaskaa, Lausuntoautomaatti toteaa sulkiessaan selaimestaan Journalistisen algoritmin välilehden.

Paikallisessa palokunnassa ei oltu alkuunkaan huvittuneita vuotuisesta aprillipilasta.
Kuva: retronaut.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti