torstai 20. maaliskuuta 2014

Tiedonvälityksen korkeajännitys iskee jälleen kuin miljoona volttia

Journalistinen algoritmi pahoittelee yli kuukauden kestänyttä taukoa uutisoinnissa. Väsymätön tiedonvälitys katkesi, kun toimituksen juttugeneraattori jämähti päättymättömään luuppiin. Printtimediassa tätä kutsutaan pääkirjoitussivun vierailevaksi kynäksi, mutta ajan hermoa hipelöivässä verkkomediassa aiheeseen jumittuminen ei käy laatuunsa.

Journalistisen algoritmin johtoryhmä pohti ongelmaa kolme viikkoa Barbadoksella ja päätti lopulta tehdä uusia nimityksiä johtotasolla sekä buutata koneen.

- ABC-saarten rommikatkuisessa merituulessa tuumattiin, että eiköhän nimitetä toimitukselle uutispäällikkö, että saadaan pomoa pomon päälle. Kun meillä ei ole näitä henkilöstäkustannuksiakaan enää tasetta rasittamassa, niin voitiin rykäistä oikein kunnon liksakin UP:lle, Eilispäivän kalankääre -mediaimperiumin toimitusjohtaja Jorma Pohatta kertoo iloisessa humalassa Helsinki-Vantaan lentoterminaalin baarissa.

- Uutispäällikön tehtäviin kuuluu vahtia, että kielioppi- sekä käännösvirheiden osuus ei kasva liian suureksi amerikkalaisista lifestyle-lehdistä pöllittyissä... korjaan, siteeratuissa jutuissa. Lisäksi uutispäällikkö huolehtii tiedotteiden sekä tietotoimistojen uutissähkeiden rytmikkäästä lapioinnista sivuille. Kas näinnikkään, yks-kaks-kol, herra Pohatta näyttää lantiota ja käsiä keinuttaen.

Journalistisen algoritmin uusi uutispäällikkö Punareunainen Läppäri hymyilee autuaana kuultuaan uudesta toimenkuvastaan.
Kuva: ubergizmo.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti